Charles Leclerc en Max Verstappen zorgen voor opmerkelijke fout tijdens podium GP van Azerbeidzjan

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Door het incident met Esteban Ocon in de pitlane aan het einde van de GP van Azerbeidzjan was het ook veel fans en journalisten ontgaan maar tijdens de podiumceremonie zorgden Charles Leclerc en Max Verstappen voor een opmerkelijke fout.

Tijdens de podiumceremonie nam Sergio Perez als winnaar zoals gebruikelijk plaats op de plaats in het midden en de hoogste podiumplaats. Maar vervolgens liep het mis want Max Verstappen en Charles Leclerc verwisselden van plaats. Zo nam Leclerc op het podium de plaats voor de tweede rijder in en Max Verstappen die voor de derde rijder.

Naar de oorzaak van het probleem is het gissen. Op het internet werd op hilarische wijze gereageerd op de opmerkelijke fout tijdens de podiumceremonie. Volgens sommige fans wist Leclerc niet meer hoe een podium eruit ziet terwijl Verstappen het niet gewoon zou zijn om als tweede te finishen.

Ook bij de FIA waren ze uiteraard niet voorbereid op de foute posities op het podium, dat is duidelijk te zien aan de vlaggen. Er werd echter wel vlug gereageerd door de vlaggen om te wisselen en de situatie zo toch enigszins te corrigeren.