Christian Horner: “Sergio Perez moet nu nog op een normaal circuit zien te winnen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In de straten van Baku behaalde Sergio Perez een erg belangrijke overwinning voor zijn strijd om de wereldtitel. Al zijn overwinningen bij Red Bull vonden op een stratencircuit plaats en volgens teambaas Christian Horner wordt het dan ook tijd dat Perez met een Red Bull F1-bolide op een normaal circuit weet te winnen.

“Hij won de sprintrace op zaterdag en had nu duidelijk wat geluk met de timing van de safety car tijdens de grand prix,” aldus Horner. “Maar eenmaal hij de leiding in de race kreeg bouwde hij op een bepaald moment een voorsprong van vier seconden uit en controleerde hij vervolgens de race.”

“Hij heeft deze kans benut en behaalde een geweldige overwinning. Ze pushten elkaar enorm hard, ze waren onder het podium rondetijden aan het vergelijken van toen ze de muur raakten. Maar we laten hen elkaar pushen, dat was ook het plan voorafgaand aan de race.”

Voor Perez was het zijn tweede overwinning dit seizoen, zijn vijfde overwinning in zijn F1-carrière. Opvallend genoeg behaalde Perez vier van zijn vijf overwinningen op een stratencircuit. Bij Red Bull won hij vier races op een stratencircuit en dat is ook Christian Horner niet ontgaan.

“Hij moet nu zien dat hij wint op een normaal circuit,” aldus Horner. Hij is ongelooflijk op stratencircuits. Al zijn overwinningen, zeker bij ons, waren op stratencircuits. Het is de tweede keer dat hij hier weet te winnen, hij won in Singapore, hij won in Monaco, hij won in Jeddah. Nu moet hij het ook nog op een gewoon circuit doen.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print