“Max Verstappen stelt vooral zichzelf teleur met zijn uitspraken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

George Russell vindt dat Max Verstappen vooral zichzelf teleurstelt met zijn reactie na de sprintrace in Azerbeidzjan. 

Tijdens de openingsronde van de sprintrace in Baku kwam het tot een aanrijding tussen Max Verstappen en George Russell. De Red Bull van Verstappen liep daarbij schade op maar de wereldkampioen wist toch nog een derde plaats uit de brand te slepen terwijl Russell zich tevreden moest stellen met de vierde stek.

Toch reageerde Verstappen na afloop van de race woedend en noemde hij Russell een eikel (VIDEO: Furieuze Max Verstappen noemt George Russell tijdens verhitte discussie een ‘dickhead’). Tegenover de Nederlandse pers had hij het later ook nog over ‘Princess George’.

George Russell heeft laten weten niets meer gehoord te hebben van Verstappen en van zijn kant heeft hij naar eigen zeggen ook niet veel te zeggen. 

“Uiteindelijk gebeurt het voor iedereen in het heetst van de strijd. Ik weet niet of hij er nu anders over denkt, het was een beetje een race incident,” aldus Russell tegenover de verzamelde pers.

De Mercedes-rijder is ook niet uit op verontschuldigingen van Verstappen. “Hij is een tweevoudige wereldkampioen en hij staat ook nu weer aan de leiding in de tussenstand om de wereldtitel.”

“Mij maakt het niets uit. Met dit soort uitspraken stelt hij vooral zichzelf teleur. Max is een supergoede kerel en een supergoede rijder maar zulke uitspraken zijn niet nodig.”