“Mick Schumacher moet zijn F1-droom opbergen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone vindt dat Mick Schumacher zijn Formule 1-droom best zou opbergen en beginnen uit te kijken naar wat de alternatieven zouden kunnen zijn. 

Vorig seizoen wist Mick Schumacher met Haas twaalf punten te scoren maar dat was niet genoeg om een zitje voor 2023 te versieren. In zijn plaats mocht oudgediende Nico Hulkenberg de kleuren van de Amerikaanse formatie verdedigen.

Volgens Bernie Ecclestone is dat een teken aan de wand voor Schumacher om zijn F1-droom te laten varen en andere opties te bekijken. 

“Hij moet zijn F1-droom opbergen, vroeg of laat moeten we toch allemaal eens wakker worden als we aan het dromen zijn,” aldus Ecclestone tegenover ‘RTL’. “Hij moet dit vergeten en beginnen na te denken over wat de alternatieven zijn. Dat moet hij nastreven.”

De voormalige F1-paus geeft Schumacher enkel nog een kans als hij iemand vindt die echt in hem gelooft en verrassend genoeg denkt Ecclestone dat Red Bull-teambaas Christian Horner daar wel eens de geknipte persoon voor zou kunnen zijn.

“Hij heeft iemand nodig die hem echt wil laten slagen en voor hem wil zorgen in het algemeen. Dat is wat hij nodig heeft en dat is wat hij niet kreeg waar hij reed.”

“Het enige team dat voor hem zou kunnen doen wat hij echt nodig heeft, dat is bij Christian Horner.”

Dit seizoen is Schumacher aan de slag als reserverijder bij Mercedes en denken veel kenners dat hij het in zich heeft om te slagen in de F1. Het valt dan ook af te wachten of Toto Wolff de nog jonge carrière van  Schumacher weer op de rails krijgt.