Charles Leclerc: “Ferrari bevindt zich in een goede positie, P3 is waar we horen te staan”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de interviews na afloop van de kwalificatie liet Charles Leclerc weten best tevreden te zijn met de derde plaats op de startgrid. Leclerc beseft echter ook dat tijdens de race op zondag een moeilijke uitdaging wacht.

“Ik blokkeerde wat in bochten 6 en 7, dat heeft me eerlijk gezegd wat tijd gekost maar de derde plaats op de grid is waar we thuishoren,” aldus Vettel.

“De Red Bulls waren gewoonweg sterker, maar we bevonden ons nog steeds in een goede positie voor de race.”

De focus voor Leclerc ligt op het proberen verslaan van Sergio Perez in de strijd om de tweede plaats bij de rijders. Daarnaast wil Leclerc er uiteraard mee voor zorgen dat Ferrari tweede eindigt in het constructeurskampioenschap.

“Het gaat zeker en vast erg close worden met Checo. Ik ben ervan overtuigd dat ik zal kunnen samenwerken met Carlos, daarover bestaat geen twijfel.”

“We zullen proberen om met het team een zo goed mogelijk resultaat te behalen maar we weten dat Red Bull een beetje sterker is op zondag. Het zal tricky worden maar we gaan alles geven.”

“Hopelijk kunnen we de tweede plaats behalen bij zowel de rijders als de constructeurs. Voor we met vakantie gaan moeten we ons uiteraard focussen op deze race, zeker nadat de voorbije twee races moeilijk waren voor het team.”

“Het is goed dat we een stap vooruit gezet hebben, het is geweldig voor het team dat we mogelijk tweede in het constructeurskampioenschap eindigen.”

“Ik zal pushen en vervolgens kunnen we met vakantie gaan, rusten en hopelijk volgend jaar sterker terugkeren.”