Sebastian Vettel na laatste kwalificatie: “Ik was een beetje emotioneel toen ik in de wagen stapte”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Voor Sebastian Vettel zit zijn laatste kwalificatie in de Formule 1 erop. Vettel geeft toe dat het een emotioneel moment was om aan zijn laatste kwalificatie te beginnen, maar eenmaal bezig was hij volledig gefocust op de kwalificatie.

“Ik was een beetje emotioneel voor ik in de wagen stapte. Eenmaal in de wagen was ik volledige gefocust op de kwalificatie en de rondjes die ik reed. Ik en de wagen kwamen tot leven, het voelde goed.”

Ook zijn vader Norbert was aanwezig in de garage om het laatste raceweekend van zijn zoon mee te beleven. Vettel gaf toe dat het voor hem speciaal was dat zijn vader aanwezig was, zeker omdat die ook nog eens de raceoverall van zijn eerste race in de karting had meegebracht.”

“Voorafgaand aan de kwalificatie dacht ik aan de mensen die er niet bij kunnen zijn omdat ze er niet meer zijn of hier niet geraakten. Er zijn uiteraard veel mensen wel hier, wat erg speciaal is.”

Vettel zei dat hij genoten had van zijn kwalificatie, al waren er ook enkele momenten van frustratie, vooral doordat er meerdere keren een Red Bull F1-bolide traag voor hem reed terwijl hij bezig was aan een snelle ronde.

“Hoe is dat mogelijk,” vertelde Vettel over de boordradio. “Drie keer op rij kom ik ze tegen? En ze houden niet in. Ik verloor een tiende in de laatste bocht.”

“Tijdens de rondjes voor Q3 was er altijd een Red Bull voor me in de laatste bocht. Ik weet het niet maar mocht je dat proberen in scène te zetten dan denk ik dat het niet lukt. Maar mijn laatste rondje was een vrij rondje,” aldus Vettel.

Tijdens zijn laatste F1-race heeft Vettel samen met Aston Martin één doel: vijf punten meer behalen dan Alfa Romeo zodat Aston Martin zesde in het constructeurskampioenschap kan worden.

“Dat is absoluut ons doel, dat gaan we proberen te bereiken, we zullen zien of het lukt,” blikt Vettel vooruit naar zijn laatste F1-race. “Ik heb het gevoel dat we over de juiste banden zullen beschikken, het zal een goede race worden.”