Lewis Hamilton: “Het probleem met het stuiteren is teruggekeerd”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de kwalificatie moest Lewis Hamilton genoegen nemen met de vijfde tijd. Hamilton was vooral niet tevreden omdat het probleem met het stuiteren van de Mercedes F1-bolide op het Yas Marina Circuit is teruggekeerd.

De voorbije races heeft Mercedes duidelijk een serieuze stap vooruit gezet. Ook in Abu Dhabi leek het aanvankelijk goed te gaan met beide Mercedes-rijders bovenaan tijdens de eerste oefensessie. Naarmate het raceweekend echter vorderde zakte Mercedes weg en dat resulteerde in een teleurstellende vijfde en zesde plaats voor Hamilton en Russell.

Daarmee konden de hooggespannen verwachtingen, zeker na de eerste overwinning van Russell en Mercedes dit seizoen een week geleden in Brazilië, niet ingelost worden. Meer zelfs, het probleem met het stuiteren van de Mercedes F1-bolide is volgens Hamilton teruggekeerd.

“Het stuiteren is teruggekeerd, dat is niet eenvoudig,” vertelde Hamilton na afloop. “Ik had zeker en vast niet verwacht dat we zo’n grote achterstand zouden hebben.”

“We verliezen zo’n zes tienden op het rechte stuk. Het deed me terugdenken aan voorgaande races zoals in Austin.”

“Er waren ook problemen met de remmen, maar het belangrijkste probleem was het stuiteren. Drag is waarschijnlijk ons zwakste punt, of staat gelijk aan het stuiteren. Er zijn ook heel wat andere problemen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner