Max Verstappen opgeschrikt door probleem tijdens kwalificatie maar verovert toch de polepositie

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op het Yas Marina Circuit slaagde Max Verstappen erin om de polepositie voor de GP van Abu Dhabi te veroveren. Met Sergio Perez op de tweede plaats slaagde Red Bull er trouwens voor het eerst in jaren in om met beide wagens op de eerste startrij te positioneren.

“Ik ben heel blij dat beide auto’s op de eerste rij staan”, vertelde Verstappen na afloop van de kwalificatie. “We willen natuurlijk de race winnen, maar we willen ook dat Checo tweede wordt in het kampioenschap. Dus dit is een goede start voor morgen.”

Ondanks het veroveren van de pole was het toch geen probleemloze kwalificatie voor Verstappen en Red Bull.

“Het ging erg op en neer tijdens de kwalificatie. Het begon best goed, maar Q2 was rommeliger. Het ging voor geen meter op de nieuwe bandenset. Alleen maar overstuur en geen tractie. Met de nieuwe bandenset in Q3 was alles weer opgelost. Ik weet eerlijk gezegd niet waarom, dus dat was wel apart. Daarna waren beide ronden goed genoeg. Daar ben ik natuurlijk erg tevreden over,” aldus Verstappen.

Door een probleem tijdens zijn eerste run kon Verstappen teamgenoot Perez geen tow geven. Verstappen vertelt ons meer over het probleem.

“We hadden Checo de keuze gegeven om vóór of achter mij te beginnen. Hij wilde achter mij. Dus dat was altijd het plan. Maar we schrokken nog een beetje aan het einde. Toen ik de motor wilde opstarten voor de eerste run in Q3 viel alles uit. Dus we moesten de hele auto rebooten. Vandaar dat ik hem toen geen tow kon geven. Maar in de tweede run gelukkig wel.”

Verstappen wordt vervolgens gevraagd of hij zich tijdens de race zal opofferen om Perez aan de tweede plaats in het kampioenschap te helpen.

“Het ligt er helemaal aan hoe hij ervoor staat bij Leclerc. Hij moet voor hem eindigen, daar draait het om,” besluit Verstappen.