GP van Abu Dhabi: kwalificatie: Max Verstappen verovert de pole, Sebastian Vettel indrukwekkend op P9

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft op het Yas Marina Circuit de polepositie voor de GP van Abu Dhabi veroverd. Sebastian Vettel kwalificeerde zich tijdens zijn allerlaatste kwalificatie in de Formule 1 op een negende plaats.

De laatste kwalificatie van het F1-seizoen 2022 en vooral ook de laatste kwalificatie voor viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel. Met zijn vader was zijn grootste fan alvast aanwezig om hem aan te moedigen, een emotioneel moment voor beide heren.

Aan het einde van Q1 was er bijzonder veel ‘verkeer’ op de baan, verschillende wagens reden erg traag in de laatste sector maar Sebastian Vettel laveerde zich doorheen de wagens naar een indrukwekkende zesde tijd. Geen vroegtijdige exit in Q1 dus voor Vettel, dit tot grote vreugde van zijn fans in de tribunes. Helemaal bovenaan vonden we beide Red Bulls terug met meer dan drie tienden voorsprong op de Ferrari’s.

In Q2 zagen we Sergio Perez naar de snelste tijd rijden, op amper een tiende gevolgd door beide Ferrari’s. Max Verstappen volgde met de vierde tijd op twee tienden. Sebastian Vettel slaagde er tijdens zijn laatste kwalificatie in om met een achtste tijd door te stoten naar Q3.

Toen er in Q3 om de polepositie werd gestreden zagen we de Mercedes-rijders als eersten een snelste tijd laten noteren maar beide Ferrari’s doken al snel onder de tijd van Hamilton en Russell.

Max Verstappen claimde met een besttijd van 1:23.988 de voorlopige polepositie. Carlos Sainz volgde op zo’n drie tienden, net als Perez en Leclerc. Er volgde echter nog een tweede ultieme snelle run.

Daarin verbeterde Max Verstappen nog zijn tijd waardoor hij zeker was van de polepositie. Teamgenoot Sergio Perez slaagde erin om op te schuiven naar P2. Voor het eerst sinds de GP van Mexico in 2018 staat Red Bull met beide wagens op de eerste startrij. Charles Leclerc vertrekt van op de derde plaats.

Sebastian Vettel kende een erg sterke laatste kwalificatie in zijn F1-carrière en zag dat beloond met een negende plaats op de startgrid. Morgen wordt het niet alleen uitkijken naar de strijd om de overwinning maar vooral ook de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap bij de rijders en de constructeurs.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print