Charles Leclerc: “GP van Oostenrijk heeft het goed gevoel in de wagen bevestigd, Red Bull inhalen is het doel”

Ferrari
Ferrari

Na de updates die door Ferrari in Spanje op de SF-23 geïntroduceerd werden leek de wagen in Canada iets beter te presteren. In Oosterijk werd volgens Charles Leclerc het goed gevoel in de wagen bevestigd, het was volgens de Monegask de bevestiging waarnaar Ferrari op zoek was.

Een groot pakket aan updates werd in Spanje geïntroduceerd en in Oostenrijk volgden nog enkele bijkomende updates, waaronder een nieuwe voorvleugel en bijkomende wijzigingen aan de vloer van de SF-23.

Op vrijdag kwalificeerde Leclerc zich op een handvol duizendsten van polesitter Max Verstappen. Tijdens de sprintrace op zaterdag verliep het voor Leclerc een stuk minder goed. Leclerc had problemen met de opdrogende baan maar op zondag ging het stukken beter met de tweede plaats op het podium.

“Het voelt goed om opnieuw op het podium te staan, zeker na de moeilijke zaterdag. Ik had op vrijdag echt een goed gevoel in de wagen,” aldus Leclerc. “Met de nieuwe upgrades heb ik het gevoel dat we er geraken. We waren op deze race aan het wachten om bevestiging te krijgen van het goed gevoel dat we op vrijdag hadden.”

“Het werkte. Ik bedoel, geen geheimen, we moeten nog steeds hard werken om Red Bull in te halen, ze zijn nog steeds veel sneller op de racedag.”

“Maar het gevoel is beter. Het team pusht zoals ik het nog nooit heb gezien om upgrades veel vroeger dan gepland op de wagen te krijgen. Dat is geweldig om te zien.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print