Lewis Hamilton steunt milieuactivisten: “Maar het moet op de juiste manier gebeuren”

Twitter
Twitter

Vorig jaar kwamen verschillende demonstranten van ‘Just Stop Oil’ op het circuit voor de start van de GP van Groot-Brittannië, net voor de rode vlag werd gezwaaid voor de crash van Guanyu Zhou.

De schrik zit er bij de organisatie van de GP van Groot-Brittannië in dat er ook dit jaar weer acties zullen volgen. Lewis Hamilton, die er om bekend staat zich in te zetten voor het milieu, laat weten dat hij eventuele demonstranten verwelkomt maar hij vindt even goed dat hun acties op de juiste manier moeten gebeuren.

“Ik verwelkom demonstranten of activisten,”aldus de zevenvoudig wereldkampioen tegenover ‘Autosport.’ “Ik bedoel, ze zetten zich altijd in voor positieve verandering. We willen nooit dat mensen op het circuit gaan staan en zichzelf in gevaar brengen.”

“Maar dat zet aan tot praten, tot dialoog en dat helpt vaak. Soms, als het op de juiste manier wordt gedaan, leidt het tot verandering en we hebben meer verandering nodig.”

“We moeten duurzamer worden. We moeten inclusiever zijn. Er zijn zoveel dingen die we beter moeten doen en het gaat zo snel, de industrie, dat sommige van die dingen er soms bij inschieten.”

“En ze moeten weer worden aangewakkerd door gesprekken. Dus ik hoop dat we niet hetzelfde scenario krijgen als vorig jaar. Maar zoals ik al zei, ik steun vreedzame demonstranten altijd.”

Lees ook: Actievoerders die tijdens Britse GP circuit van Silverstone bestormden schuldig bevonden: celstraffen dreigen