“De manier waarop Nyck de Vries racet toont dat hij radeloos is, hij racet voor zijn F1-toekomst”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Volgens Kevin Magnussen is Nyck de Vries momenteel “aan het racen voor zijn toekomst” en dat hij radeloos is bewees volgens de Deen de manier waarop hij in Oostenrijk aan het racen was.

Nyck de Vries heeft er een reeks ontgoochelende raceweekends opzitten waarbij de kritiek op de Nederlander serieus toenam. Zijn toekomst in de Formule 1 werd publiekelijk in vraag gesteld en dat die druk begint te wegen was volgens Kevin Magnussen te zien tijdens de GP van Oostenrijk.

In ronde 35 werd Magnussen in een duel om de vijftiende plaats immers door Nyck de Vries naast de baan en in de grindbak geduwd. “De vries heeft me volledig van de baan geduwd. What the fuck!” schreeuwde Magnussen over de boordradio richting het team. Het was al het tweede incident tussen Magnussen en Nyck de Vries want ook tijdens de vierde ronde kwam het tot aanvaring tussen beide heren waarbij Magnussen door de grindbak moest.

Volgens Magnussen begint de druk te wegen op Nyck de Vries die “voor zijn toekomst aan het racen is”. Daardoor begin de Nederlander harder te racen en nog meer in de fout te gaan.

“Hij heeft een straf gekregen, niet? Hij duwde me van de baan,” aldus Magnussen. “Hij is volgens mij voor zijn toekomst aan het racen en ik denk dat hij zich wat in een radeloze situatie bevindt.”

“Ik kan er er niet meer over zeggen, hij werd bestraft.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print