Na het fiasco met 1200 overtredingen van de baanlimieten: “Dit zal niet opnieuw gebeuren”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens McLaren-baas Zak Brown moet de Formule 1 absoluut vermijden om nogmaals in een situatie verzeild te geraken zoals afgelopen zondag in Oostenrijk waarbij er ongelooflijk veel overtredingen van de baanlimieten waren en de uitslag van de race uren later aangepast werd.

Met maar liefst 1200 overtredingen op het vlak van baanlimieten moesten de stewards stevig aan het werk. Ook na afloop van de race moesten ze heel wat overtredingen herbekijken en dat had gevolgen voor de uitslag van de race. Er werden immers nog heel wat straffen uitgedeeld.

“Dit mag niet opnieuw gebeuren,” aldus McLaren-baas Zak Brown tegenover ‘Reuters’. “We kunnen niet een race hebben en dan vijf uur later een hele reeks bestraffingen.”

“Het was niet ideaal wat er op zondag is gebeurd. Dit zal duidelijk een impact op de lange termijn hebben want dit zal niet opnieuw gebeuren.”

Volgens Brown viel de ongelooflijke hoeveelheid overtredingen in Oostenrijk toe te schrijven aan de karakteristieken van het circuit.

“Ik heb zoiets nog nooit eerder gezien dus ik denk niet dat het een probleem zal zijn dat we ook op andere circuits zullen zien,” besluit Brown.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print