Charles Leclerc: “Het was een erg interessante dag voor Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-rijder Charles Leclerc wachten hem en het team een interessant verder vervolg van het raceweekend in Barcelona. Leclerc maakt zich geen zorgen over het tijdsverschil met Verstappen al heeft Red Bull volgens hem duidelijk opnieuw een grote voorsprong.

“Het is duidelijk dat Red Bull nog steeds voorsprong heeft op de rest maar de rest van het rijdersveld zit heel dicht bij elkaar,” vertelde Leclerc op vrijdag.

Ondanks het feit dat Leclerc op vrijdag slechts de achtste tijd reed, ongeveer een seconde trager dan Max Verstappen, was de Monegask toch tevreden over de vrijdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

“Het was een interessante dag aangezien we verschillende nieuwe onderdelen hebben uitgeprobeerd en we verschillende programma’s afwerkten op beide wagens,” aldus Leclerc. “Het was een productieve dag aangezien we al de tests hebben kunnen doen die we wensten, ook al is het nu moeilijk om in te schatten waar we ons op het vlak van performance bevinden.”

“We zullen blijven pushen en proberen om stappen vooruit te blijven zetten zodat we op zaterdag een nog beter gevoel hebben. We zullen zien waar we ons dan bevinden.”