Charles Leclerc: “Ik brak het rondje dat me P2 bezorgde bijna af”

Ferrari
Ferrari

Het heeft niet veel gescheeld of Charles Leclerc had zich niet op de tweede plaats op de startgrid gekwalificeerd maar ergens achteraan de top tien. Leclerc kwam aan het einde van zijn enige snelle ronde immers bijna binnen om zijn rondje af te breken en een bandenwissel te doen.

“Om eerlijk te zijn heb ik, tijdens heel mijn carrière, nooit iets zoals vandaag meegemaakt,” blikte Leclerc terug op de kwalificatie op het circuit van Interlagos. “Vanaf de vierde bocht was er geen regen. Het was echter zeer moeilijk om met de wagen te rijden, er was geen grip.”

“Ik dacht na om aan het einde van het rondje binnen te komen. Vervolgens eindigde ik op de tweede plaats dus dit is echt een mooie verrassing. Maar het was voor iedereen op het circuit een erg vreemde ervaring vandaag.”

Wat de race betreft zit Leclerc nog met veel vraagtekens, net als tijdens andere raceweekends met slechts één oefensessie om de rest van het raceweekend voor te bereiden.

“Tijdens de raceweekends met sprintformat is het altijd een grote vraag wat de racesnelheid zal zijn. Maar ik hoop dat het goed zal zijn. Hopelijk is er op zaterdag niet te veel regen en ook niet op zondag.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023