Max Verstappen: “De ronde voelde verschrikkelijk maar was wel goed genoeg voor de pole”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In een bizarre kwalificatie slaagde Max Verstappen erin om de polepositie voor de GP van Brazilië te veroveren. Verstappen zette in Q3 als eerste zijn snelle rondetijd neer en die was meteen ook goed voor de pole. Kort daarna begon het te regenen en trok een storm over het circuit van Interlagos.

“We wisten niet wanneer het zou beginnen te regenen, hoewel we wel dachten dat het zou gebeuren,” vertelde Verstappen na afloop. “Dit weer is bizar. Ik had het er met Charles (Leclerc) over, de ronde voelde verschrikkelijk, de wind begon te draaien en werd erg sterk. Daardoor verloren we veel rondetijd. Het was erg hectisch in de laatste ronde.”

Wat de race op zondag betreft verwacht Verstappen dat vooral de bandenslijtage een erg belangrijke rol zal spelen. Veel wagens bevinden zich erg dicht bij elkaar dus het belooft volgens Verstappen spannend te worden.

“Het zit erg dicht bij elkaar, dat zag je ook tijdens de kwalificatie en dat verwacht ik ook in de race. Er is altijd veel bandendegradatie dus het gaat er vooral om dat goed te managen.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023