Drie rijders krijgen gridstraf voor GP van Brazilië, één rijder ontsnapt aan bestraffing

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Maar liefst drie rijders hebben na afloop van de kwalificatie voor de GP van Brazilië een gridstraf voor de race op zondag gekregen. 

George Russell en Pierre Gasly waren betrokken bij een incident bij het uit de pitlane rijden. Russell hinderde Pierre Gasly en kreeg daarvoor van de stewards een gridstraf van twee plaatsen voor de race op zondag. Russell moet door de gridstraf als achtste aan de race beginnen.

Pierre Gasly op zijn beurt kreeg echter ook een gridstraf omdat hij op zijn beurt zelf Sergio Perez heeft gehinderd. Ook Gasly kreeg daarvoor een gridstraf van twee plaatsen waardoor hij van op de vijftiende plaats aan de race moet beginnen.

Esteban Ocon op zijn beurt kreeg eveneens een gridstraf van twee plaatsen, ook Ocon hinderde immers op een ander moment tijdens een gelijkaardig incident. Lance Stroll ontsnapte dan weer aan een gridstraf voor het overschrijden van de maximale rondetijd. Stroll zijn overschrijding viel echter toe te schrijven aan het laten passeren van andere rijders.

Geen bestraffing dus voor Lance Stroll die gewoon van op de derde plaats aan de race zal mogen beginnen. De overige gridstraffen schudden de startgrid voor zondag echter wel stevig door elkaar, voor de sprintrace op zaterdag zijn ze niet belangrijk.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023