Charles Leclerc: “Ik had deze pole niet verwacht, ik dacht dat Red Bull sneller was”

Ferrari
Ferrari

In de straten van Bakoe veroverde Charles Leclerc zijn vierde polepositie op rij. Die kwam voor Leclerc als een verrassing want de Monegask dacht dat Red Bull op het stratencircuit sneller was dan Ferrari.

Uiteindelijk slaagde Leclerc er met een subliem rondje in om de pole voor de GP van Azerbeidzjan te veroveren. Leclerc was zo’n drie tienden sneller dan Perez en Verstappen, iets dat hij zelf duidelijk niet had verwacht.

“Het voelt erg goed,” aldus Leclerc tegenover Johnny Herbert tijdens de interviews na afloop van de kwalificatie. “Uiteraard voelen al de poleposities goed maar deze had ik waarschijnlijk niet verwacht omdat ik dacht dat Red Bull sneller was, zeker na Q1 en Q2.”

“Ik zag echt niet dat we sneller waren. Maar dan kwam alles tijdens mijn laatste rondje bij elkaar, ik slaagde erin om een erg goed rondje te rijden, ik ben zo extreem blij.”

Voor Leclerc was het zijn vierde polepositie op rij, zijn vijfde van het seizoen. Desondanks slaagde de Monegask dit seizoen er nog maar twee keer in om te winnen. In Bakoe rekent hij echter op het pakket met updates dat Ferrari onlangs introduceerde.

“Bandenmanagement is erg belangrijk hier. In Barcelona en Monaco zijn we daar goed in geslaagd, ook al was dat in Monaco moeilijk om te zien,” aldus Leclerc.

“Over het algemeen heeft ons pakket een stap vooruit gezet sinds we de upgrade deden. Morgen wordt dan ook interessant om te zien of dat ook hier het geval zal zijn. Ik kijk enorm hard uit naar de race.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer