Charles Leclerc incasseert minstens tien plaatsen gridstraf in Saoedi-Arabië

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Charles Leclerc incasseert ook tijdens de tweede race van het nieuwe F1-seizoen een opdoffer. De Monegask zal immers een gridstraf van minstens tien plaatsen incasseren.

Tijdens de eerste race van het seizoen wisselde Ferrari al enkele onderdelen van de Ferrari-motor van Leclerc en ook in Saoedi-Arabië zal Ferrari nieuwe motoronderdelen in gebruik nemen. Zo zal Ferrari op zijn minst een derde exemplaar van de ‘control electronics’ in gebruik nemen terwijl slechts twee exemplaren tijdens een volledig F1-seizoen toegestaan zijn.

Leclerc zal daardoor voor de GP van Saoedi-Arabië tien plaatsen achteruit moeten op de startgrid. Mogelijk loopt de gridstraf nog verder op mocht Ferrari beslissen om een bijkomende straf te incasseren.

“Het is iets dat we in het verleden nooit hebben ervaren en ik hoop dat we het nu onder controle hebben,” aldus Ferrari-teambaas Frederic Vasseur volgens ‘BBC Sport’. “Jammer genoeg zullen we de gridstraf in Jeddah incasseren omdat er slechts twee exemplaren van de ECU tijdens een F1-seizoen gebruikt mogen worden.”