Damon Hill: “Niemand voert de druk op Mercedes zo hard op als Lewis Hamilton”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Damon Hill zal Mercedes alles op alles moeten zetten om terug te vechten. De renstal kende vorig jaar een minder seizoen maar ook het nieuwe F1-seizoen is niet goed begonnen. De druk wordt volgens Damon Hill dan ook opgevoerd, niet op zijn minst door Lewis Hamilton.

Met een vijfde en zevende plaats tijdens de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen in Bahrein kan en mag Mercedes niet tevreden zijn. Vooral ook omdat het resultaat zonder de opgave van Charles Leclerc nog slechter zou geweest zijn.

Tijdens de ‘F1 Nation podcast’ werd Damon Hill gevraagd of Toto Wolff de druk zou opvoeren maar druk is volgens Hill iets dat eigen is aan de Formule 1 als sport.

“Het is moeilijk om te bekritiseren,” aldus Hill. “Je wil niet zeggen ‘Oké jongens, iemand moet dit oplossen’. De mensen hun job is immers belangrijk en het laatste dat ze nodig hebben is extra druk.”

“De Formule 1 is echter een omgeving boordevol druk, dat is eigen aan deze sport. Het is eigen aan de sport dat je in de spotlights staat, het is geen plaats waar je je kan verstoppen.”

“Iemand gaat kijken wat juist en fout is. En als het een individu is die de mensen de foute richting uitstuurt dan gaan ze onder druk gezet worden.”

“Ik vind bijvoorbeeld niet dat Mattia Binotto absoluut opzij moest gezet worden bij Ferrari, maar dat is exact gebeurd, dat is eigen aan deze sport.”

Volgens Hill voert vooral ook Lewis Hamilton de druk binnen het team van Mercedes nu op. Hamilton deed enkele erg kritische uitspraken over het team, waaronder dat Mercedes bij de ontwikkeling van de huidige wagen niet naar hem geluisterd heeft. Het toont aan dat er wrevel is binnen het team en dat Hamilton de druk bijzonder hard opdrijft.

“Lewis heeft het probleem aangebracht. Hij is naar buiten gekomen en zei ‘Ik heb het hen verteld, ze hebben niet geluisterd’,” vertelt Hill. “Dat is niet echt ondersteunend. Dat is druk uitoefenen, dus als iemand al de druk opvoert dan is het Lewis.”

“Ik denk dat Lewis Hamilton alleen al door zijn aanwezigheid het team onder druk zet, veel meer dan door dingen die wij kunnen zeggen of doen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print