De Formule 1 heeft opnieuw plannen om een F1-race in Londen te organiseren

DAR LDN
DAR LDN

Er zijn weer plannen om een F1-race te organiseren in het centrum van Londen. Volgens ‘The Times’ wordt er werk gemaakt van een circuit aan de Royal Docks in het Oostelijke deel van de stad.

De plannen voor een “London Grand Prix” zijn niet nieuw, elk jaar duikt er wel ergens een gerucht op voor een F1-race in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Maar volgens ‘The Times’ zit er momenteel schot in de zaak en zou er ongeveer 280 miljoen euro vrijgemaakt worden voor een circuit van 5,9 kilometer aan de Royal Docks in East London.

Het circuit zou vergelijkbaar worden met het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal en de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, zou zijn steun verlenen aan het project. Er is sprake van infrastructuur die plaats zou bieden aan 92 000 fans, waaronder ook tribunes die drijven op het water.

Het project van LDN Collective, dat zichzelf omschrijft als een netwerk van experten en creatievelingen op het gebied van leefomgeving die vechten voor een beter leven voor de mensen en een betere toekomst voor de planeet, beseft dat het project nog in de kinderschoenen staat. Maar de baas, Max Farrell, gelooft in een goede afloop.

“Zodra we een bouwvergunning hebben die ons gunstig gezind is kunnen we dit realiseren binnen vierentwintig maanden,” aldus Farrell tegenover ‘The Times.’

“Dus volgens mij zou het best case-scenario een GP van Londen zijn in 2026. Als iedereen zich er achter schaart moet het mogelijk zijn.”