Fernando Alonso: “Ik heb opofferingen moeten doen om mijn F1-comeback te kunnen maken”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tijdens zijn derde seizoen na zijn terugkeer naar de Formule 1 lijkt Alonso eindelijk het pad van succes te kunnen bewandelen. Alonso laat echter verstaan dat voor de nieuwe successen en zijn F1-comeback heel wat opofferingen zijn gedaan.

In Bahrein stond Fernando Alonso voor het eerst sinds lang opnieuw op het F1-podium. De tweevoudig wereldkampioen snoerde zijn criticasters de mond. Veel mensen stelden zich immers publiekelijk vragen bij zijn overstap van Alpine naar Aston Martin maar tijdens zijn eerste race voor Aston Martin stond Alonso meteen op het podium.

Eind 2018 trok een moegetergde Alonso de deur van McLaren en de Formule 1 achter zich dicht. Na een omweg via onder andere de Dakar Raly en de Indy 500 volgde in 2021 echter een F1-comeback bij Alpine. Om zijn passie opnieuw te beleven heeft Alonso naar eigen zeggen echter heel wat opofferingen moeten doen.

“Ik blijf steeds gemotiveerd om te strijden, zelfs toen ik in 2018 probeerde om te stoppen met de Formule 1,” aldus Alonso. “Dat lukte me echter niet en ik reed ieder weekend in andere wagens, het World Endurance Championship, de Dakar, Indy, of wat anders.”

“Toen ik terugkeerde naar de Formule 1 wist ik dat ik andere dingen in het leven moest opofferen en wist ik dat ik me gedurende een nieuwe periode van drie, vijf of misschien zelfs zeven jaar moest toewijden aan deze sport. 

“Er zijn geen geheimen, je wijdt jezelf toe aan je passie, je kent je lichaam ook beter, je traint beter, eet beter en zorgt ervoor dat je carrière langer duurt.”

Met zijn 41 jaar is Fernando Alonso momenteel de oudste rijder op de F1-startgrid maar de tweevoudig wereldkampioen is ervan overtuigd dat hij nog op een competitief niveau kan meedraaien.

“Het is een privilege om hier nog steeds beter dan ooit te racen,” aldus de Spanjaard. “Ik maak me geen zorgen over mijn leeftijd, ik zal de eerste zijn die het merkt wanneer er iets minder goed gaat of ontbreekt. Of wanneer ik niet meer gemotiveerd ben om te reizen of ’s morgen s op te staan om te trainen, of gewoon voor het testen.”

“Tot dusver zie ik alleen maar voordelen omdat ik de wagen ken, de banden ken, en op sommige circuits waarop we later dit jaar racen heb ik al gereden, ik zie alleen maar voordelen,” besluit Alonso.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023