Oostenrijk verlengt contract en staat minstens tot 2027 op de F1-kalender

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Er is een nieuwe overeenkomst gesloten tussen de Formule 1 en promotor ‘Projekt Spielberg’ om de GP van Oostenrijk minstens tot 2027 op de F1-kalender te plaatsen.

De huidige overeenkomst voor het organiseren van een F1-race in Oostenrijk liep na de race van dit jaar in juli af. Er werd echter al een nieuwe overeenkomst met de Formule 1 gesloten zodat de race op de Red Bull Racing minstens tot 2027 op de F1-kalender blijft staan.

In 2014 keerde de Formule 1 na een jarenlange afwezigheid terug naar de regio Stiermarken voor een race op de Red Bull Ring. De voorbije jaren zorgde het in het verleden ‘saai’ circuit voor veel sfeer, vooral ook dankzij de vele duizenden Verstappen-fans die voor een uitgelaten sfeer zorgen.

Ook de komende jaren zullen de Nederlanders, al dan niet met hun caravan, afreizen naar de Red Bull Ring voor de GP van Oostenrijk. Of ze dat na 2023 ook nog voor Spa-Francorchamps mogen doen is nog niet bekend. Het contract tussen promotor Spa Grand Prix en de Formule 1 werd voor slechts één jaar verlengd en loopt dit jaar af.