“Charles Leclerc is op het vlak van pure snelheid twee tienden sneller dan Carlos Sainz”

Ferrari
Ferrari

Volgens AlphaTauri-teambaas Franz Tost is Charles Leclerc op basis van zijn pure snelheid zo’n twee tienden sneller dan teamgenoot Carlos Sainz, al is de Spanjaard steeds vaker de evenknie van Leclerc.

Franz Tost was gedurende verschillende jaren bij Toro Rosso de teambaas van Carlos Sainz. Tost kent de Spanjaard dan ook erg goed en schat hem hoog in, al is Leclerc volgens Tost dus nog net iets sneller dan Sainz.

“Carlos is getalenteerd en werkt enorm hard,” vertelt Tost tegenover ‘F1-Insider’. “Hij presteert zeer goed bij Ferrari en is de evenknie van Leclerc wanneer alles meezit. Op het vlak van pure snelheid is Leclerc echter twee tienden sneller.”

Volgens Tost profiteert Ferrari van de goede samenwerking tussen Leclerc en Sainz. Sainz zelf meent alvast dat hij veel heeft aan Leclerc als teamgenoot en hij hoopt nog jarenlang Leclerc als teamgenoot te hebben.

“Charles rijdt altijd erg goede rondjes, zowel tijdens de oefensessies als tijdens de kwalificatie en dit jaar heeft hij ook een zeer goede racesnelheid,” aldus Sainz.

“Hij is daardoor binnen het team altijd een erg goede referentie, hij is ook een toffe gast waarmee ik goed overweg kan. Ik heb van hem de voorbije jaren erg veel geleerd en is iemand die ik ook de komende jaren als teamgenoot wil hebben.”

“We kunnen goed overweg met elkaar, we hebben een goede onderlinge relatie. We brengen veel tijd met elkaar door, zowel in Maranello als op het circuit. We hebben over veel dingen dezelfde mening.”

“Los daarvan, wanneer het op plezier aankomt, we beleven veel plezier, spelen samen sport enzovoort.”

“Het moet niet allemaal zo serieus zijn, het team rekent ook op onze relatie, ik hoop gewoon dat we dit nog lang zo kunnen houden, het maakt alles eenvoudiger.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print