Daniel Ricciardo: “Ik geloof nog steeds dat ik in de F1 thuishoor”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Bij McLaren staat zijn F1-racezitje al enige tijd ter discussie. Ricciardo zelf vindt alvast dat hij ook volgend jaar nog in de Formule 1 thuishoort.

“Er zijn zeker nog enkele dingen,” antwoordt Ricciardo wanneer hem gevraagd wordt wat hem te midden deze moeilijke periode nog gemotiveerd houdt.

“Zoals de strijd, het is één van de enigste sporten wereldwijd waar er slechts twintig mensen het doen.”

“De strijd is erg aan elkaar gewaagd, een erg kleine groep. Niet alleen deel uitmaken van die groep, maar ook die strijd die je voert, dat is zo uniek. Ik hou ervan.”

Ricciardo vindt dat hij nog steeds thuishoort in de Formule 1 en zijn plaats op de startgrid verdient.

“De hoogtepunten die je in de Formule 1 behaalt zijn zo enorm groot,” aldus Ricciardo. “Uiteraard neem je risico’s, zoals voor een overwinning, je rijdt niet zomaar rondt, je pusht jezelf en het team, je lichaam, mentaal en fysiek.”

“Wanneer je dan een enorm grote beloning krijgt dan voelt dat geweldig, dat is spectaculair. Ik geloof nog steeds dat ik in de Formule 1 thuishoor en dat ik kan wat noodzakelijk is. Ik hou van de sport, de weekends.”

“Monza vorig jaar bijvoorbeeld, dat was een week voor Zandvoort, niemand had dat voorspeld, zelfs ik niet. Gewoon het idee alleen al dat je uit het niets een week later kan winnen.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022