Stoffel Vandoorne: “Mijn toekomst ligt in de Formule E, F1-comeback niet helemaal uitgesloten”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kroonde zich eerder deze maand tot Formule E-kampioen. Vandoorne zette zichzelf daarmee in de kijker in de autosportwereld maar een terugkeer naar de Formule 1 verwacht onze landgenoot niet, Vandoorne ziet zijn toekomst in de Formule E.

Na het veroveren van de Formule E-titel, en gezien zijn verleden in de Formule 1, werd Vandoorne tijdens een sessie met verschillende media gevraagd of hij een terugkeer naar de Formule 1 voor mogelijk houdt.

“Wat een terugkeer naar de F1 betreft, het is een kwestie van ‘zeg nooit nooit’,” vertelt Vandoorne tegenover diverse media waaronder ‘Daily Star Sport’.

“Mijn toekomst ligt in de Formule E. Ik heb gedurende twee jaar in 2017 en 2018 in de Formule 1 gereden. Ik heb niet het gevoel dat ik terug zal keren naar de Formule 1.”

“Maar zeg nooit nooit. De wereld steekt soms vreemd in elkaar. Alles is mogelijk maar persoonlijk is het niet iets dat in mijn achterhoofd zit. Het is niet iets waarover ik nadenk, dat ik terug een F1-racezitje zou krijgen.”

Stoffel Vandoorne neemt op een hoogtepunt afscheid van het Mercedes Formule E team dat na dit seizoen wordt overgenomen door McLaren. Geen van beide rijders, Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries, zal blijven racen voor het team.

“Ik kreeg een geweldige kans om voor Mercedes te racen en mocht van bij het begin deel uitmaken van dit team. Nu komt het echter tot een einde.”

“Ik ben er echter in geslaagd om Formule E-races te winnen en nu ben ik Formule E-kampioen. Dat is ook waar ik mijn toekomst zie en waarop ik me wil focussen en mijn inspanningen op wil concentreren.”

Zoals eerder vermeld dat Stoffel Vandoorne niet voor McLaren in de Formule E racen, dat Mercedes overneemt. Vandoorne bevestigde nog niet voor welk team hij wel in de Formule E zal race maar het ziet er naar uit dat het DS Penske zal zijn.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen