Charles Leclerc: “Juiste beslissing om kwalificatie op te offeren voor de race”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de kwalificatie ondernam Charles Leclerc geen tweede ultieme snelle run in Q3. De Monegask hield het bij slechts één poging en dat was volgens Leclerc de juiste keuze.

Na de eerste snelle run in Q3 moest Charles Leclerc in zijn Ferrari amper één tiende toegeven op Verstappen. Het leek de voorbode te gaan zijn van een spannende tweestrijd tijdens een ultieme snelle run maar niets was minder waar. Na die ene poging stapte Leclerc uit zijn Ferrari terwijl teamgenoot Carlos Sainz wel nog een tweede poging deed.

Volgens Leclerc is Ferrari minder snel tijdens de race en werd er dus een opoffering tijdens de kwalificatie gedaan om tijdens de race te proberen beter te presteren.

“We moeten realistisch zijn,” vertelde Leclerc na afloop. “Die jongens (Red Bull) en ook Aston Martin zien er zeer, zeer snel uit tijdens de race.

“Dat is waarom ik denk dat we de juiste keuze in Q3 gemaakt hebben door één of twee posities bij de start op te offeren zodat we meer nieuwe banden hebben tijdens de race. Dat is volgens mij echt de juiste beslissing om te nemen, maar laat ons zien wat morgen brengt.”

Leclerc was zelf echter tevreden met de snelheid die Ferrari tijdens de kwalificatie kon tonen, die was beter dan dat hij zelf had verwacht.

“Om eerlijk te zijn had ik dit na het testen en na de oefensessies die wat moeilijk verliepen niet verwacht. We slaagden erin om tijdens een kwalificatierondje een goede snelheid te vinden, wat geweldig is.”

“We moeten echter in het achterhoofd houden dat we tijdens de race wat achterstand hebben in vergelijking tot Red Bull. Ik denk dat we ons in een betere uitgangspositie bevinden om als derde op nieuwe banden te beginnen dan eerste op oude banden. Ik weet niet of we de pole zouden behaald hebben maar het zou close geweest zijn.”