Lewis Hamilton na kwalificatie op P7: “De wagen voelde middelmatig aan”

Petronas Motorsports
Petronas Motorsports

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Bahrein geraakte Lewis Hamilton niet verder dan een zevende tijd, achter teamgenoot George Russell die zesde werd. Ondanks al het harde werk van het team voelde de Mercedes W14 volgens Hamilton ‘middelmatig’ aan.

Even leek het alsof Mercedes plots zou gaan meedoen in de strijd om de polepositie. In Q1 zagen we plots Russell en Hamilton vooraan meedoen maar naarmate de kwalificatie vorderde zakte Mercedes verder weg. Uiteindelijk was een zesde en zevende plaats het resultaat en daar kunnen ze bij Mercedes niet blij mee zijn.

“Ik ging open minded de kwalificatie in,” vertelde Hamilton na afloop tegenover ‘Sky Sports’. “We hebben de voorbije nacht met de engineers heel wat werk verricht, dat was erg goed en we hebben een stap vooruit gezet. De wagen voelde deze ochtend veel beter aan, hij kwam meer tot leven en plots was alles anders vandaag.”

“Maar toen we ons in de kwalificatie bevonden kwam de wagen niet tot leven. De wagen voelde middelmatig aan. Een achterstand van zes tienden kan je niet goedmaken. We waren vorig jaar zo’n zes tienden trager maar toen hadden we het stuiteren enzovoort.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print