Toto Wolff na teleurstellende kwalificatie: “Een beter resultaat was mogelijk”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zijn de zesde en zevende plaats op de startgrid niet representatief voor de snelheid van Mercedes. Toto Wolff meent dat een beter resultaat gisteren tijdens de kwalificatie mogelijk was geweest.

Mercedes hoopte om met de W14 tegenover vorig jaar een belangrijke stap vooruit te zetten en de kloof met Red Bull en Ferrari te dichten. Met een zesde en zevende plaats op de startgrid mag gerust van een teleurstellende kwalificatie gesproken worden. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff blijft echter positief gestemd want er was een reden waarom Russell en Hamilton niet meer naar voor op de startgrid staan.

“Ze hadden allebei geen zuivere ronde,” vertelde Wolff tegenover ‘Sky Sports F1′. “Er zat waarschijnlijk nog zo’n anderhalf tiende in maar dat zou onze posities niet veranderd hebben.”

“Misschien hadden we Alonso met beide wagens nog voorbij gegaan maar dit is de situatie waarin we ons bevinden.”

“We reden niet tijdens de tweede run in Q3, het was ongeveer vier tienden maar dergelijke berekeningen zijn irrelevant. Dit is de kloof en dat is wat we moeten vinden, of zelfs meer, indien we willen winnen.”

“Het verschil is niet ongelooflijk groot, wetende dat we slechts één snelle run in Q3 deden maar dit is niet waar we ons willen bevinden.”

“We proberen ons concept verder te ontwikkelen en denken na over waar we ermee heen gaan zodat we voor de hogere posities kunnen strijden. Het was vandaag echter geen eenvoudige dag,” besluit Wolff.