Lance Stroll: “Twee weken geleden kon ik niet stappen of mijn handen bewegen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Lance Stroll gaat dieper in op de blessures die hij opliep na zijn fietsongeval, twee weken voor zijn sterke prestatie tijdens de kwalificatie voor de GP van Bahrein.

Afgelopen vrijdag keerde Aston Martin-rijder Lance Stroll terug nadat hij de pre-season testen aan zich had moeten laten voorbijgaan vanwege een fietsongeluk. De eerste dag voelde de Canadees zich nog duidelijk ongemakkelijk maar op zaterdag ging het duidelijk beter en was een sterke achtste plaats tijdens de kwalificatie zijn deel.

Na de kwalificatie liet Stroll weten dat hij naast gebroken polsen ook een gebroken teen overgehouden had aan zijn ongeval.

“Er is pijn omdat ik mijn polsen gebroken heb en twaalf dagen geleden geopereerd ben,” aldus Stroll. “De dokters hebben me groen licht gegeven en het voelt goed. Zaterdag is het exact twee weken geleden sinds mijn ongeval, toen kon ik niet stappen of mijn handen bewegen.”

“Ik had ook een gebroken teen, de grote teen van mijn rechtervoet. Het licht aan het einde van de tunnel was dus erg ver weg.”

“Twaalf dagen geleden geopereerd en tien dagen geleden ontslagen uit het ziekenhuis, ik ben dus vrij dankbaar.”

“Ik voel me elke ronde een beetje beter en ik begin weer wat meer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam en wat mijn handen kunnen doen en ik raak ook meer gewend aan de auto.”

“Het missen van drie testdagen, weer in het ritme komen en gewend raken aan verschillende afstellingen heeft wat tijd nodig. Maar tegen het einde van de kwalificatie voelde ik dat ik in een beter ritme kwam.”

Stroll liet ook weten dat hij medicatie neemt maar dat zijn teen al bij al oké is. “Het is een beetje pijnlijk maar niets dat me echt beperkt. Ik neem paracetamol en ibuprofen,” besluit Stroll.