Fernando Alonso kwalificeert zich op P5: “Met Ferrari gaan strijden voor het podium voelt ongelooflijk!”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Aston Martin en Fernando Alonso zijn tot dusver de verrassing van het nieuwe F1-seizoen. Na sterke prestaties tijdens de oefensessies volgde ook een erg sterke prestatie tijdens de kwalificatie. Van op de vijfde plaats op de startgrid wil Alonso met Ferrari strijden voor het podium.

“Het was geweldig,” vertelde een dolblije Fernando Alonso na afloop van de kwalificatie. “Ik bedoel het volledig weekend is onwerkelijk voor ons.”

“Iedere sessie was te goed om echt te zijn, telkens zo’n goede performance van de wagen. En dan was er de kwalificatie, we hadden verwacht ongeveer een halve seconde trager dan Red Bull te zijn en ik denk dat we ons zo’n zes tienden van de polepositie bevinden. Dat was dus redelijk juist.”

Na de driedaagse F1-test in Bahrein hadden ze bij Aston Martin verwacht goed te kunnen presteren maar het bleef afwachten tot het raceweekend in Bahrein om te zien of dat ook daadwerkelijk het geval was.

“Tijdens de oefensessies wisten we dat we ons rond de derde, vierde of vijfde plaats bevonden,” aldus Alonso. “We wisten niet goed wat Ferrari aan het doen was. We bevonden ons zeker en vast achter Red Bull. Ik denk dat het slechts enkele milliseconden scheelden of we waren voor Ferrari, dus onze positie lijkt goed.”

“Nu weten we waar we ons bevinden want tijdens de kwalificatie rijd iedereen onder dezelfde omstandigheden. en we bevinden ons te midden van Ferrari en Mercedes. Opnieuw, dat is erg onwerkelijk.”

Van op de vijfde plaats op de startgrid zit er voor Alonso en Aston Martin mogelijk een strijd om de podiumplaatsen in. Alles is mogelijk vanaf P5.

“Het voelt zo vreemd om te zeggen dat we van op de vijfde plaats gaan vertrekken en misschien op meer gaan mikken,” blikt Alonso vooruit naar de race.

“We dachten om eerlijk te zijn dat de eerste drie teams dit jaar onaantastbaar waren, zeker gezien het voordeel dat ze vorig jaar hadden en misschien zouden we proberen om het middenveld aan te voeren. Nu starten we op de vijfde plaats en misschien strijden we met Ferrari voor het podium, dit is ongelooflijk.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print