Max Verstappen na veroveren pole in Bahrein: “Dit had ik niet verwacht!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de eerste kwalificatie van het nieuwe F1-seizoen is Max Verstappen verder doorgegaan op het elan van vorig jaar. Verstappen veroverde immers meteen de pole en gaf zo zijn vader een mooi verjaardagscadeau.

Op zijn eenenvijftigste verjaardag was Jos Verstappen niet aanwezig in Bahrein maar dat betekent niet dat hij zijn zoon niet vanop afstand zal aangemoedigd hebben. Met het veroveren van de polepositie gaf Verstappen junior meteen ook een leuk verjaardagscadeau.

“Ik ben er zeker van dat hij het gezien heeft en ik denk dat hij er blij mee is,” vertelde Verstappen na afloop en zo valt te lezen op zijn officiële website. “Gisteren hadden we een lastige start van het raceweekend, waarin we geen goede balans kregen. Ook vandaag kon ik mijn ritme aanvankelijk niet goed vinden.”

“Gelukkig vielen in de kwalificatie de puzzelstukken op hun plaats en was de balans beter dan in de afgelopen sessies, maar er zijn wel nog een paar zaken die we op moeten lossen voor de volgende race. Ik ben in ieder geval erg blij om op pole te staan en ik ben ook blij voor het team. Nadat we vorig jaar al fantastisch presteerden, hebben we nu weer een sterke auto, met ‘Checo’ op P2. Het is geweldig en ik kijk uit naar morgen.”

Verstappen en Red Bull gingen als favoriet het raceweekend in, de verwachtingen waren hooggespannen maar Verstappen zelf blijkt enigszins verrast te zijn met de pole.

“Het ging beter dan verwacht, dus ik ben positief verrast om op pole te staan na de moeilijkheden die ik had in de vrije trainingen. Dat is positief en normaal gesproken zou onze auto in de race nog beter moeten zijn,” vertelt Verstappen. “In de raceruns zag de Aston Martin er goed uit, maar ze starten wel iets verder naar achteren. We moeten op onszelf concentreren en daar het beste uit halen.”