Charles Leclerc: “Max Verstappen haalde een voordeel uit tijdstraf in plaats van positie terug te geven”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Charles Leclerc kwam het Max Verstappen uiteindelijk voordeliger uit om een tijdstraf van vijf seconden te incasseren in plaats van na het incident in de eerste bocht meteen de positie terug te geven.

Charles Leclerc begreep naar eigen zeggen dat het moeilijk was voor Verstappen om in de eerste bocht niet breed te gaan maar tijdens de race liet Leclerc zich veel feller uit over het incident, vooral omdat Red Bull aan Verstappen de opdracht had gegeven om de positie niet terug te geven. Leclerc liet over de boordradio horen dat hij het ‘belachelijk’ vond dat Verstappen de positie niet teruggaf.

“Max kwam na afloop van de race naar mij en legde de situatie uit,” aldus Leclerc. “Het was duidelijk op limiet en over de limiet, ik vind de tijdstraf van vijf seconden dan ook terecht.”

“Het was close, ik probeerde nog naast de baan vol op het gas te gaan maar er was zo weinig grip daar en kon de positie niet handhaven. Maar het is wat het is. Hij werd bestraft, hij incasseerde zijn straf en ik denk dat het juist was om die straf te geven.”

Wat Leclerc echter wel stoort is dat zo’n tijdstraf Max Verstappen veel beter uitkwam dan het onmiddellijk teruggeven van de positie aan Leclerc. Verstappen kon zijn banden zo immers veel beter houden dan wanneer hij achter een andere wagen zou rijden en moest pushen.

“Ik denk dat het zo’n soort situatie is waarbij het beter zou zijn dat de FIA vraagt om de positie terug te geven want het is een voordeel om vrije baan te hebben en zo je banden veel beter te kunnen managen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023