Toto Wolff trapt nog even na: “We hebben een goede wedstrijdleider dus dat moet goed komen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes zag de voorsprong op Ferrari in de stand om de wereldtitel bij de constructeurs slinken tot een schamele vier punten maar Toto Wolff zakt met vertrouwen af naar Abu Dhabi en laat het niet na om nog even na te trappen naar Michael Masi.

Meer dan een zevende en een achtste plaats zat er voor de Mercedes-rijders niet in tijdens de GP van Las Vegas. Russell incasseerde een penalty voor een aanrijding met Max Verstappen terwijl Lewis Hamilton te kampen kreeg met een lekke band na contact met de McLaren van Oscar Piastri.

“Lewis werd twee keer geraakt en George ging in de fout. Die race vat ons seizoen samen,” aldus Wolff tegenover ‘RaceFans.net.’

Dat heeft ervoor gezorgd dat Mercedes de hete adem van Ferrari in de nek voelt in de tussenstand om het wereldkampioenschap voor constructeurs. Maar Wolff heeft vertrouwen in een goede afloop en zakt met vertrouwen af naar Abu Dhabi en de Oostenrijker laat het niet na om nog even na te trappen naar voormalig wedstrijdleider van de F1, Michael Masi.

“Ik denk dat we er qua punten ongeveer gelijk heen gaan. Met een goede wedstrijdleider, dus dat moet goed komen.”

“Dan gaan we racen. Het gaat allemaal om het laatste weekend. Ze zijn erg snel en hebben goed werk geleverd. Ik denk dat we vandaag op gelijke hoogte hadden kunnen eindigen. Maar het resultaat laat iets anders zien. Om eerlijk te zijn is het goed om tweede te worden in het kampioenschap als positief einde van het seizoen, maar tweede of derde voor mij maakt het weinig verschil, ik word er sowieso niet echt vrolijk van.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023