Ferrari wil compensatie na crash Carlos Sainz: “Dit heeft miljoenen gekost!”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur zal in gesprek gaan met de organisatoren van de GP van Las Vegas. Na de crash van Sainz tijdens de eerste oefensessie moest de wagen serieus opnieuw opgebouwd worden wat een groot kostenplaatje met zich meebracht. Ferrari wil nu een compensatie bekomen aangezien dit voor hen overmacht was.

Toen Sainz over een putdeksel reed in de eerste oefensessie en dit vervolgens loskwam en veel schade veroorzaakte zat Ferrari plots met heel wat werk aan Sainz zijn wagen maar ook met een financiële kater.

Frédéric Vasseur en Ferrari zullen hiervoor in gesprek gaan met de organisatoren, dat zijn in dit geval de Formule 1 en Liberty Media zelf. 

“Dit zal een privégesprek zijn dat ik zal voeren met de belanghebbenden hiervan”, aldus Vasseur.

Vasseur benadrukte dat de crash ook een impact heeft gehad op de budgetlimieten van Ferrari, omdat er extra kosten zijn ontstaan door de noodzaak om komend weekend een extra reservechassis van Italië naar Abu Dhabi te vliegen, aangezien ze in Maranello direct na het ongeval zijn begonnen met de voorbereiding hiervan.

“We zitten nu met veel gevolgen aan de financiële kant, aan de sportieve kant en zelfs aan de voorraad reserveonderdelen. Ook aan de budgettaire kant is het zeker niet gemakkelijk.”

Vasseur verklaart dat er reeds een gele vlag getoond werd in de zone van het bewuste putdeksel omdat de marshals reeds hadden gezien dat er iets loslag op de baan, pas toen Sainz over het deksel reed volgde er een rode vlag.

“Er zat 1 minuut tussen het tonen van de gele vlag en nadien de rode vlag”, verklaart Vasseur. “Ik denk dat dit eigenlijk te lang is, we kregen ook geen reden waarom er een gele vlag getoond werd, ze zeiden helemaal niets.”

“We gaan deze omstandigheden bespreken. De gele vlag werd getoond in een zone waar we snelheden halen tot 340 kilometer per uur. Er werd dus iets gezien maar het zou nooit een minuut mogen duren vooraleer de vervolgbeslissing komt aangezien dit gevaarlijke omstandigheden met zich kan meebrengen. Kijk naar Esteban Ocon, zelfs hij reed nog schade aan zijn wagen nadat de rode vlag reeds getoond werd en hij op weg was naar de pits.”

Geschreven door Vincent Bogaerts

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023