Fernando Alonso: “F1-bolides zijn niet gemaakt voor Las Vegas”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso finishte in de Las Vegas in de punten maar geheel tevreden over het raceweekend was Alonso niet. Alonso was vooral ontevreden over het stratencircuit in Las Vegas dat, ondanks een groots opgezetten show, vooral voor de F1-piloten volgens hem niet leuk was om op te rijden.

“Je beleeft weinig plezier aan het tegen 360 km/u rijden op dit soort circuit, zonder grip, zonder visibiliteit en je stuitert als een gek,” uitte Alonso ondanks zijn puntenfinish kritiek op het stratencircuit in Las Vegas. “Ik besef dat van buitenaf de show er waarschijnlijk goed uitziet maar deze wagens zijn niet gemaakt om tegen 80 km/u bochten te nemen.”

“Deze wagens zijn gemaakt om naar Suzuka, Barcelona en Silverstone te gaan en het potentieel te maximaliseren, daarmee moeten we rekening houden bij het bepalen van de kalender.”

“Het is iets dat we doen maar ik vind dat we niet te veel deze richting mogen uitgaan, we moeten ook de traditionele races op de kalender houden waar een F1-bolide kan schitteren.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023