Charles Leclerc na foutje tijdens kwalificatie: “Dit is geen drama”

Ferrari
Ferrari

Tijdens zijn ultiem snel rondje ging Charles Leclerc meermaals in de fout, waardoor hij uiteindelijk van op P6 aan de race zal moeten beginnen. Toch is het kwalificatieresultaat volgens Leclerc niet rampzalig te noemen.

Leclerc ging tot drie keer in de fout tijdens zijn rondje. Alles begon met een fout in bocht vier waarna er nog enkele fouten volgden en Leclerc uiteindelijk in de laatste bochtencombinatie naast de baan terechtkwam. Uiteindelijk moest Leclerc tevreden zijn met de zevende tijd die uiteindelijk in P6 veranderde omdat Oscar Piastri zijn rondetijd werd geschrapt voor het niet respecteren van de baanlimieten.

“Het is frustrerend want wanneer je weet dat je het potentieel had om het goed te doen en je maakt dan zelf een fout dan doet het altijd pijn,” vertelde Leclerc tegen het officieel F1-kanaal. “Maar het is nu zo. Het is niet rampzalig. P7 is niet goed, ik denk dat P3 mogelijk was.”

“De eerste en derde bocht waren tijdens mijn laatste rondje echt zeer, zeer goed. Ik was twee tienden sneller dan tijdens mijn eerste rondje. Vervolgens maakte ik een foutje in bocht vier.”

“Ik probeerde nog meer om tijd goed te maken in bocht zes en verloor de wagen. Ik probeerde hetzelfde in bocht negen en verloor de wagen. Dat is het leven.”

“Ik denk dat het dit jaar meer loonde dan dat het je schade berokkende, door op die manier te pushen tijdens de kwalificatie. Maar vandaag draaide het voor mij verkeerd uit.”

Voor Leclerc was het zijn tweede kwalificatie in evenveel dagen waarin hij een tegenslag moest incasseren. Op vrijdag kreeg hij immers problemen tijdens de kwalificatie voor de sprintrace.

“Uiteraard ben ik een beetje teleurgesteld, zeker omdat we met het team twee of drie races hadden waarbij we een moeilijke tijd hadden en ik het gevoel had dat vandaag een kans was om opnieuw in de top drie te eindigen. Maar ik deed het niet goed tijdens mijn tweede poging. Mijn eerste rondje op banden die gescrubd werden was wel goed.”

Tijdens de sprintrace slaagde Leclerc erin om drie plaatsen goed te maken en als zevende te finishen. Van op P6 aan de race beginnen verwacht Leclerc dat het zondag beter zal gaan. Leclerc droomt echter niet van de overwinning, daarvoor zijn Verstappen en Norris buiten bereik.

“Lando en Max zijn onhaalbaar, ze zijn dit weekend te snel,” blikt Leclerc vooruit naar de race. “Ik denk dat Oscar wat achterop is, dat zal tricky worden. Maar hij start achter ons, misschien kunnen we die positie tegenover hem behouden.”

“Met de Mercedessen is het al heel het weekend close, maar wanneer we alles perfect doen dan kunnen we hen verslaan.”