Charles Leclerc na succesvolle agressieve strategie van Ferrari: “We hebben duidelijk een stap vooruit gezet”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de GP van Canada hanteerde Ferrari een ‘agressieve’ strategie die ook de juiste bleek te zijn. Het zorgde ervoor dat Leclerc en Sainz vanuit de buik van het rijdersveld richting de vierde en vijfde plaats wisten te rijden. Leclerc is tevreden met de stap vooruit die Ferrari heeft gezet.

“Gezien de positie waarvan we zijn vertrokken denk ik dat dit vandaag het best mogelijke resultaat was,” vertelde Leclerc na afloop tegen ‘Sky Sports’. “Waarover ik het meest tevreden ben is dat het goed gevoel dat ik op vrijdag tijdens de racesimulaties had tijdens de race bevestigd werd.”

“Welke bandencompound we ook op de wagen plaatsten, of het nu de medium of harde band was, we waren redelijk competitief.”

En zo lijkt het pakket met updates dat Ferrari in Spanje introduceerde, en waar de resultaten nog tegenvielen, dan toch een grote stap vooruit voor Ferrari.

“We ondervonden tijdens het begin van het seizoen echt problemen met de consistentie,” aldus Leclerc. “We gingen van de medium band, die redelijk oké was, naar een zachte of harde band en vervolgens presteerde de wagen veel minder goed.”

“Het ziet er naar uit dat ik dit weekend met de afstelling een andere richting ben uitgegaan. Ik voelde me meer op mijn gemak en dat heeft voor een betere consistentie gezorgd op alle bandencompounds.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print