Lewis Hamilton: “Mercedes wordt pijn gedaan in de trage bochten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Canada finishte Lewis Hamilton opnieuw op het podium. Na afloop van de race liet Hamilton verstaan dat de Mercedes F1-bolide vooral in de trage bochten verbeterd moet worden.

Hamilton startte de race goed en slaagde erin om Alonso te passeren. Vervolgens slaagde hij er echter niet in om een kloof uit te bouwen tegenover Alonso en in ronde 22 slaagde Alonso erin om Hamilton opnieuw te passeren. Na zijn laatste pitstop leek Hamilton Fernando Alonso nog te gaan aanvallen voor de tweede plaats. Hamilton dichtte de kloof echter maar gedeeltelijk en moest genoegen nemen met de derde plaats.

“Jammer genoeg hadden we vandaag niet de snelheid om voor meer te gaan,” vertelde Hamilton na afloop tijdens de interviews in het parc fermé. “We wisten dat het op dit circuit niet ons sterkste weekend zou zijn aangezien we problemen ondervinden in de bochten tegen lage snelheid. Dat is echt waar we het verliezen tegenover Fernando, de tractie bij het uit bocht 2 wegrijden, eigenlijk uit iedere bocht.”

“We hebben veel werk te doen om meer downforce achteraan de wagen te verkrijgen, om onze wagen iets efficiënter te maken. Maar we knabbelen aan onze achterstand en ik denk dat we er op een bepaald moment zullen geraken.”

“Ik denk dat de Aston Martin zich dit weekend een kleine stap voor ons bevond door de upgrades die ze introduceerden. Maar wij werken ook aan wat updates die ons vooruit moeten helpen.”