Charles Leclerc na twee keer de snelste tijd op vrijdag: “We moeten voorzichtig blijven”

Ferrari
Ferrari

Op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari reed Charles Leclerc tijdens beide oefensessies op vrijdag de snelste tijd. Leclerc was erg blij daarmee, vooral omdat het voor Ferrari redelijk probleemloze sessies waren, maar hij beseft dat er tijdens het raceweekend nog veel kan veranderen.

Het ziet er inderdaad goed uit voor Ferrari, met twee keer een snelste tijd en redelijk probleemloze sessies lijkt de grote update op de Ferrari SF-24 goed te functioneren. Enthousiasme bij de rijders en het team maar Leclerc predikt rust en voorzichtigheid.

“We moeten onze voeten op de grond houden,” waarschuwde Leclerc. “Er zullen dit weekend grote wijzigingen zijn op het vlak van de omstandigheden op de baan, zeker wat de wind betreft, daarop zullen we moeten anticiperen.”

“Het zal een groot effect hebben op al de wagens, daarom moeten we anticiperen op die wijzigingen.”

“Track positie is zeer belangrijk hier, de kwalificatie zal dan ook zeer belangrijk zijn en het zal belangrijk zijn dat we onze job goed doen tijdens de kwalificatie. Er rest ons dan ook nog heel wat werk.”

Leclerc was tevreden dat alles redelijk vlot is verlopen en hij was ook de fans dankbaar voor hun steun.

“Het was over het algemeen een positieve dag,” aldus Leclerc. “Alles verliep vlot en we hebben al onze geplande tests op het circuit kunnen uitvoeren. We lijken tot dusver competitief.”

“De upgrades lijken te werken zoals verwacht, wat opnieuw positief is. Het gevoel in de wagen is redelijk goed.”

“Om thuis te rijden is altijd een speciaal gevoel voor Ferrari, om zoveel steun op en rondom het circuit te genieten betekent enorm veel voor ons.”

“Het was geweldig om zoveel rode vlaggen in de tribunes te zien. We zullen alles geven tijdens de kwalificatie.”