Charles Leclerc onthult: “Kleine wijziging zorgde voor veel betere prestaties Ferrari F1-bolide”

Ferrari
Ferrari

Volgens Charles Leclerc hebben kleine ingrepen, onder andere op het vlak van zijn eigen rijstijl, ervoor gezorgd dat Ferrari nu veel beter presteert. Tegelijkertijd blijft het voor Ferrari nog steeds oppassen voor te extreme bandenslijtage.

“Om eerlijk te zijn is het zeer moeilijk om details te geven want het zijn zeer kleine wijzigingen op het vlak van de rijstijl,” vertelt Leclerc over de performance-winst die hij met Ferrari boekte.

“Uiteindelijk maakt dat echter een groot verschil. Ik heb een zeer agressieve rijstijl, of het nu op een volledig droge of volledig natte baan is, wat loont onder beide omstandigheden.”

“Maar op slicks daartussen functioneert het niet. Tijdens de kwalificatie voor de GP van België heb ik verschillende richtingen uitgeprobeerd, ook op het vlak van tools, de manier waarop de wagen is afgesteld en de manier waarop ik het van de ene tot de andere bocht kan veranderen. Dat gaf me meteen veel meer vertrouwen en mijn rondetijd was beter.”

Volgens Leclerc heeft Ferrari ook vooruitgang geboekt op het vlak van de bandenslijtage, wat op zijn beurt dan weer tot een betere performance leidt.

“Op het vlak van bandenmanagement hadden we deze keer geen al te felle bandenslijtage en wanneer ik achter mij kijk naar Mercedes, ik had een goede snelheid en slaagde er tegelijkertijd in om zorg te dragen voor de banden.”

“Op dat vlak zag het er dan ook goed uit. We moeten er nog steeds goed naar kijken want nog steeds, onder zeer specifieke omstandigheden, geraken we uit het ideale temperatuurvenster en ondervinden we heel wat problemen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner