Oscar Piastri: “De geruchten over Red Bull zijn leuk”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

De voorbije dagen waren er speculaties dat Red Bull in Oscar Piastri een mogelijke opvolger voor Sergio Perez ziet. Piastri zelf vindt de geruchten en interesse in zijn persoon leuk maar zegt blij te zijn bij McLaren, het team waarvoor hij nu racet.

Gezien de druk die de voorbije weken steeds meer kwam te liggen op Sergio Perez, dit omwille van tegenvallende prestaties, werd er steeds nadrukkelijke gespeculeerd over de toekomst van Perez. Daarbij viel ook de naam van McLaren-rijder Oscar Piastri.

Volgens voormalig F1-teambaas Eddie Jordan zou Red Bull al bij Piastri gepolst hebben of hij in 2025 eventueel Sergio Perez zou willen opvolgen, zo liet hij althans verstaan in gesprek met ‘TalkSport’. Piastri zelf zegt blij te zijn dat hij ondanks zijn nog erg korte F1-carrière al aan een topteam zoals Red Bull wordt gelinkt.

“Het is flatterend om zo’n commentaren te lezen. Ik ben echter zeer blij met waar in me nu bevind,” vertelde Piastri afgelopen weekend in Spa-Francorchamps. “Het is altijd leuk om op zo’n manier vernoemd te worden. Ik denk dat mijn seizoen tot dusver grotendeels goed is geweest. Ik denk dat er zeker en vast enkele fouten waren of momenten die ik graag opnieuw had gedaan maar achteraf gezien is dat makkelijk praten.”

“Ik ben blij met waar ik nu ben, er is nog veel te verbeteren, veel om te leren. Ik heb met Lando een erg sterke teamgenoot, iemand waarvan ik kan leren en die mijn benchmark is om zelf beter te worden.”

“Ik ben echt blij waar ik nu ben,” besloot de Australiër nogmaals.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner