Max Verstappen blikt terug op eerste helft F1-seizoen: “Veel mooie momenten beleefd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De F1-piloten zijn de zomerpauze ingegaan, een moment om terug te blikken op de eerste seizoenshelft, iets wat ook Max Verstappen doet. Verstappen won tot dusver tien van de twaalf GP’s en uiteraard gaat de tweevoudig wereldkampioen met een goed gevoel de zomerpauze in.

“Dat is een moeilijke keuze, het waren veel mooie overwinningen, waarvan sommige iets meer rechttoe rechtaan,” antwoordt Verstappen wanneer hem gevraagd wordt welke zege tot dusver de mooiste van het seizoen is. “Een zege waar ik echt van genoot, was in Miami.”

“Dat is een lastige baan, ook om je door het veld omhoog te werken. Maar dat lukte die race erg goed, na die lastige kwalificatie. Dat was genieten, maar dat was het vandaag op Spa ook, en ook in Hongarije. We hebben dit seizoen heel veel mooie momenten gehad, dus het is lastig kiezen.”

Verstappen staat momenteel 125 punten voor op teamgenoot Sergio Perez. Verstappen wordt gevraagd of hij niet gewoon het seizoen verder had gezet en was blijven racen in plaats van de zomerpauze in te gaan.

“Ik denk niet dat het veel uitmaakt. Nu wil ik gewoon een mooie tijd hebben met familie en vrienden,” aldus Verstappen.