“Is Sergio Perez de vierde teamgenoot van Max Verstappen die kraakt?”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

‘Sky Sports’ analist Karun Chandhok vraagt zich af of Sergio Perez de vierde teamgenoot van Max Verstappen is bij Red Bull die gekraakt wordt door de tweevoudige wereldkampioen.

Sergio Perez mocht vertrekken vanaf de pole in Miami, terwijl Max Verstappen door een foutje en een rode vlag geen deftig rondje had kunnen afwerken in Q3. De Mexicaan had al gewonnen in Saoedi-Arabië en Azerbeidzjan en een overwinning in Miami zou betekenen dat hij de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap zou overnemen.

Verstappen maakte echter de juiste tactische keuzes en wist Sergio Perez te verschalken voor de overwinning in Miami. Sindsdien heeft Max Verstappen alle races gewonnen en kende zijn teamgenoot een gigantische vormdip. Volgens Karun Chandhok was dat het keerpunt voor Sergio Perez.

“Ik zal zeggen dat Red Bull haar tweede rijder op een bepaalde manier gebroken lijkt te hebben,” aldus Chandhok in een podcast voor ‘Sky F1.’ “In het begin van het seizoen, dan ga ik terug naar zijn race in Jeddah, of nog belangrijker: Azerbeidzjan, zaten David Croft en ik in de commentaarbox. We zeiden dat hij Max gepasseerd zou hebben, laat staan door de strategie, hij zou Max op de baan ingehaald hebben.”

“Dat was echt een overtuigende prestatie, toegegeven op één van zijn sterkste circuits van de kalender. Maar sinds hij in de achtenveertigste ronde in Miami werd ingehaald is hij het gewoon kwijt geraakt.”

“Ik bekijk nu wat er gebeurd is in Spa. Max haalt hem in en smeert hem op zevenentwintig ronden tweeëntwintig seconden aan de broek. Uiteindelijk is dat heel wat op een circuit waar je een groot deel volgas op een recht stuk rijdt.”

“Dat is volgens mij zorgwekkend, het enige waar ze zich zorgen om moeten maken bij Red Bull. Is dit de vierde teamgenoot die naast Verstappen kraakt? Wie kunnen ze naast hem zetten?”

“Of zeggen ze gewoon: ‘Weet je, we hebben niemand nodig om hem uit te dagen, we zijn gewoon blij met iemand die een halve seconde van het tempo af zit want onze auto is sterk genoeg voor Max om op dit niveau te presteren.”