McLaren: “Met de snelheid die we in België hadden hebben we in Monza niets te zoeken”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens de GP’s van Groot-Brittannië en Hongarije kwam McLaren sterk voor de dag en wist Lando Norris twee keer op de tweede plaats te eindigen maar in Spa-Francorchamps liep het heel wat minder voor de formatie uit Woking.

Met een zevende plaats voor Lando Norris en een vroege uitvalbeurt voor Oscar Piastri in de GP van België presteerde McLaren onder de verwachtingen. De opmars van McLaren die begon in Silverstone werd dus in Spa-Francorchamps in de kiem gesmoord en dat was voor de meeste fans verrassend maar niet voor teambaas Andrea Stella.

“We hebben de voorbije weken intensief ontwikkeld,” aldus Stella. “Maar een speciale achtervleugel voor een baan als Spa-Francorchamps hebben we niet. Eenvoudig gezegd hebben we in Spa met veel te veel downforce gereden, op een natte baan viel dat mee maar op een droge baan niet.”

“Maar met een achtervleugel alleen is het niet opgelost. De auto van Red Bull bijvoorbeeld heeft fundamenteel al een erg lage luchtweerstand en dat heeft niets te maken met de achtervleugel maar wel met de algehele configuratie van de auto.”

“Een ding is zeker: met de vorm die we in België hadden hebben we niets te zoeken op een hoge snelheidscircuit als Monza. We weten al langer dat we wat zwakker zijn op banen waar weinig downforce vereist is maar we hadden gewoon andere prioriteiten bij de ontwikkeling van de MCL60. We hebben nu andere onderdelen voor de GP van Italië en daar zouden we dan beter bij de les moeten zijn dan in België.”