Charles Leclerc: “Vierde plaats is mogelijk mits goede strategie”

Ferrari
Ferrari

Ondanks het feit dat hij door het incasseren van enkele gridstraffen van op de negentiende plaats op de grid moet vertrekken gelooft Charles Leclerc in een eventuele vierde plaats tijdens de race.

Schade beperken, dat is de boodschap voor Charles Leclerc tijdens de GP van Canada. Van op P19 moet Leclerc zo ver mogelijk in de punten proberen geraken en daarin is volgens hem de vierde plaats het hoogst haalbare.

“Ik weet niet of het zal lukken of niet,” vertelde Leclerc. “Het is hier iets moeilijker om in te halen dan dat ik initieel gisteren dacht.”

“Maar over het algemeen hebben we een goede snelheid met onze wagen. Als we het slim spelen met de strategie, we hebben wat vrije baan, dan kunnen we rond de vierde plaats ongeveer finishen. Dat is het doel en ik zal alles geven.”

Kans op de overwinning maakt Leclerc naar eigen zeggen niet, dat behouders vreemde wendingen tijdens de race logisch lijkt. Leclerc hoopt vooral dat teamgenoot Carlos Sainz de strijd met Max Verstappen voor de overwinning kan aangaan.

“Uiteraard kan ik zelf niet winnen, maar Carlos maakt wel kans. Het zou geweldig voor hem zijn als hij wint,” aldus Leclerc.

“Hij is tot dusver competitief geweest dit weekend en het zal erg close zijn met Max. Hopelijk met een late safety car ofzo kan ik me ook wat in de strijd mengen, maar dat zou wel erg optimistisch zijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print