Toto Wolff haalt uit naar de andere teambazen: “Ze proberen woorden te manipuleren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft gepikeerd gereageerd op uitspraken van zijn collega’s bij andere teams. Volgens Wolff proberen de andere teambazen woorden te verdraaien en te misbruiken en dat allemaal om een voordeel te behouden.

De uitspraken van Wolff komen er naar aanleiding van aangekondigde richtlijnen van de FIA tegen het veelbesproken porpoising. Wolff vindt het niet kunnen wat zijn collega’s zeggen en doen.

“Dit is een sport waarin je probeert om een competitief voordeel te behouden of te verkrijgen,” vertelde Wolff op zaterdag tegen de media. “Deze situatie is echter overduidelijk de verkeerde richting uitgegaan.”

“Al de rijders, op zijn minst één rijder van ieder team, hebben na de race in Bakoe gezegd dat ze pijn ondervonden, dat ze het moeilijk hadden om de wagen op de baan te houden of hun zicht vertroebeld werd.”

“Teambazen proberen vervolgens woorden te manipuleren om een competitief voordeel te behouden en ze proberen politieke spelletjes te spelen wanneer de FIA probeert om met een snelle oplossing te komen om op zijn minst de wagens in een betere positie te brengen, dat is gewoon niet eerlijk. Dat is wat ik gezegd heb.”

“Ik heb het daarbij niet alleen over Mercedes: al de wagens ondervonden op één of andere manier problemen in Bakoe en ook hier in Canada nog. De wagens zijn te ‘stijf’. De wagens stuiteren of hoe je het ook wil noemen.”

“Er zijn effecten op de lange termijn waarover we nu nog geen duidelijkheid hebben. Maar dit is duidelijk een veiligheidsrisico, wanneer je dan in de achtergrond de dingen probeert te manipuleren, wat dingen influistert of de rijders brieft dan is dat erg pijnlijk.”

Toto Wolff benadrukte vervolgens nogmaals dat Mercedes zeker niet het enige team is dat problemen ondervindt.

“Uiteraard zal men zich vragen stellen of wat ik zeg oprecht is of niet,” aldus de Mercedes-teambaas. “Dat is waarom ik ook zeg dat het niet alleen ons probleem is.”

“Wanneer een rijder van Red Bull zegt dat wanneer je eenmaal 300 km/u haalt dat dan het probleem ontstaat, ‘dat je zelfs je zicht verliest wanneer je moet remmen of niet behoorlijk in staat ben om je wagen goed te positioneren’ zoals Perez zei.”

“Luister naar wat Sainz heeft gezegd, wat Ricciardo vertelde en Ocon, Magnussen en onze twee rijders.”

“Dit is echt niet het probleem van één team. Dit is een ontwerpprobleem van de wagens met het grondeffect. Dit moet aangepakt worden voordat er zich iets ernstig voordoet.”

“Je lost het niet op door de wagens gewoon iets hoger af te stellen, de wagens een iets hogere rijhoogte geven lost het probleem van de ‘stijfheid’ van de wagens alsook de aerodynamische karakteristieken niet op.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print