Lewis Hamilton na kwalificatie op P4: “Dit heeft nog nooit zo goed gevoeld”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Van Lewis Hamilton zou je niet meteen verwachten dat hij ooit tevreden zou zijn met een kwalificatie op de vierde plaats maar na afloop van de kwalificatie gisteren was hij dat absoluut wel.

Op vrijdag was Hamilton nog bijzonder teleurgesteld en sprak hij over “dramatische oefensessies”. Op zaterdag verliep het tijdens de kwalificatie alvast een stuk beter want met een kwalificatie op P4 was het één van zijn beste kwalificaties dit seizoen.

“Om eerlijk te zijn, ik voel me geweldig, ik ben superblij,” vertelde een enthousiaste Hamilton na afloop van de kwalificatie.

“Een vierde plaats heeft eerlijk gezegd nog nooit zo goed gevoeld. Misschien tijdens mijn eerste jaar dat ik aan het racen was, mijn eerste jaar in 2007, toen ik mijn eerste vierde plaats tijdens de kwalificatie behaalde.”

“Het voelde toen geweldig, ik denk dat het nu ongeveer hetzelfde voelt, maar vooral omdat het tot nu toe een zeer, zeer moeilijk jaar is geweest. Als je dan ziet wat we vandaag hebben moeten doorstaan … het was voor iedereen erg moeilijk.”

“Ik ben zo enorm blij dat we deze vierde plaats veroverd hebben, iedereen werkt immers zo enorm hard, we komen met deze wagen constant voor uitdagingen te staan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print