Canadese minister haalt uit naar Sebastian Vettel: “Die helm? Zelden zo’n hypocrisie gezien”

Jens Munser Designs
Jens Munser Designs

Sebastian Vettel profileert zich meer en meer als een voorvechter van het milieu. Tijdens de GP van Canada vraagt hij met een speciaal helmdesign aandacht voor een ‘verwoestende olie-operatie’ in het Canadese Alberta.

Op de helm van de viervoudige wereldkampioen staat de niet mis te verstane boodschap ‘Stop mining tar sands – Canada’s climate crime.’ Het winnen van olie in Alberta is volgens Vettel een criminele operatie omdat er enorm veel bomen voor gekapt worden: “Een heel gebied wordt verwoest, alleen maar voor olie,” aldus Vettel. “Veel mensen in de wereld weten dit niet en daarom doe ik dit nu.”

Vettel benadrukt ook dat hij dit niet doet onder druk van iemand anders, het is zijn eigen keuze en interesse en hij voelt er zich goed bij.

“Niemand heeft er me over gecontacteerd,” gaat Vettel verder. “Ik lees veel over het onderwerp omdat ik het, fascinerend is het verkeerde woord, maar er is veel om te doen. Volgens mij leven we in een tijd waarin we ons zo bewust zijn van zoveel dingen.”

 “Dus ik denk dat het gewoon uit principe is om mensen bewust te maken van wat er in de eerste plaats aan de hand is. Ik denk dat veel mensen in Canada, veel mensen over de hele wereld er niet van weten, en dat is maar een klein gebaar.

Sonya Savage, Minister van Energie van Alberta, is een andere mening toegedaan en het duurde niet lang vooraleer ze een reactie plaatste op de sociale media en daarbij spaarde ze de Aston Martin-rijder niet.

  “Ik heb in de loop der jaren veel hypocrisie gezien, maar dit is wel het toppunt,” zei ze op Twitter.

“Een autocoureur gesponsord door Aston Martin, met financiering van Saudi Aramco, klaagt over de oliezanden. Saudi Aramco heeft de grootste dagelijkse olieproductie van alle bedrijven ter wereld. Het is naar verluidt de grootste veroorzaker van koolstofemissies ter wereld, van welk bedrijf dan ook, sinds 1965.”

“In plaats van de teerzanden te demoniseren, die op weg zijn naar een netto nuluitstoot, zouden mensen hun eigen persoonlijke koolstofvoetafdruk kunnen verkleinen. Misschien een trapauto voor de Formule 1?”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print