George Russel heeft geen spijt van gok op slicks: “Ik ging ervoor!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Aan het einde van Q3 probeerde George Russell als enige rijder om op droogweerbanden een snelle ronde neer te zetten. Een gok die al in de eerste twee bochten fout uitdraaide maar Russell is desondanks blij dat hij het heeft geprobeerd.

Het waren verraderlijke omstandigheden tijdens de kwalificatie maar naarmate de kwalificatie vorderde kwam er steeds meer een droge rijlijn op het circuit. Verschillende rijders overlegden met het team over eventuele droogweerbanden. Fernando Alonso en Lewis Hamilton besloten uiteindelijk om het er niet op te wagen maar George Russell deed dat dus wel.

“Ik was verrast in Monaco hoe snel alles veranderde,” aldus Russell. “Ik was verrast ook tijdens andere races hoe snel alles veranderde. Er is vaak slechts een half droge rijlijn nodig en alles verandert.”

“Ik dacht bij mezelf dat het circuit voor de helft droog was, op de rest van het circuit was er op een kwart een smalle droge rijlijn en vervolgens was er nog de eerste en tweede bocht die nog niet droog waren.”

“Maar aan het einde van de dag zijn we hier om voor meer dan dit te vechten, voor een beter resultaat.”

Desondanks was Russell blij dat hij het toch geprobeerd heeft, al was het resultaat uiteindelijk daardoor slechts een achtste plaats op de startgrid.

“Ik ben blij dat ik ervoor gegaan ben want het kon echt serieus geloond hebben,” aldus Russell. “Ik wil vechten voor de polepositie. Ik ben niet hier voor de derde of vierde plaats.”

“De wagen was goed. Ik zag een droge rijlijn komen en je hebt slechts één bocht nodig die je in de steek laat en bij mij waren dat bocht 1 en 2.”

“Het gebeurde vorig jaar in Sochi toen ik één van de drie rijders was die van inters naar slicks gingen en ik kwalificeerde me als derde met een Williams.”

“Het is een groot risico maar de beloning is ook groot als het lukt. Deze keer lukte het niet maar we hebben de race nog op zondag.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print